04 de juny 2007

Sombra aquí, sombra allá, maquíllate maquíllate


Quin gran invent, el maquillatge. Ajuda a amagar bosses, ulleres, granets, arrugues... tot per ser més atractiu/va (que això de la cosmètica ja ho fa servir tothom) i, si s'escau, intentar endur-te algú... al huerto (especialment útil en èpoques de campanya).

Sortim d'unes eleccions que, en el cas del Maresme, han donat per a molt. De fet s'han estampat forces primeres espases municipals... i, en línies generals, es pot dir que ERC i el PP són els que més han pillat. En el cas d'ERC suposo que van veient que s'està esgotant la radiofórmula. Que apostar per sistema per un pacte amb els sociates mentre s'entona l'avorridíssima, estèril i enganyosa cançoneta dels putus "pactes catalanistes i de progrés" només provoca son i mal d'orelles entre el seu electorat, que ja se l'ha après de pe a pa i directament suda de veure el trio calavera en concert i, o es queda a casa (ho segueixo trobant lletgíssim), o vota en blanc o vota nous solistes que aposten per la rock'n'roll actitud (la CUP). 'Un espejo de cristal y mírate, y mírate' -i, siusplau, quedeu-vos amb el missatge-. Conseqüència: se suda del tripa en ajuntaments importants i es comencen a dir pestes del 'partit color salmó' (PSC).

Però la invocació a Mecano la volia dedicar al PP (ja ho sabeu, en el fons són la meva debilitat...). Després d'una bona òstia, com ho és perdre un regidor a Mataró i l'única alcaldia que tenien al Maresme (entre d'altres), els pperos s'ensumen que estan perdent pistonada entre el seu públic. Ja no són l'únic gall del galliner 'no nacionalista' ('miente, Pinocho, miente!') i resulta que el nou pollastre que ha aparegut, a base de d'ensenyar carn a les pancartes i parlar en castellà a estones al Parlament, està posant catxondet al personal i de pas buidant la bossa de vots populars. Total, que ea ea ea el PP se cabrea, que amb els vots no s'hi juga (i menys ara, que n'hi ha poquets). De fet, al que es presentava a Mataró, Pau Mojedano, li va faltar temps per esbroncar els seus 'infidels' votants (això també és una seriosa novetat, no hi estan acostumats, els del PP, a que la seva gent els falli) fent-los veure la llum "votar a Ciutadans és llençar el vot a la brossa", to-to-to-to-toma!

Cal recuperar el look seductor, i a l'estil Tony Manero (per la caspa i l'ús de fixador) llençar-se a la pista a endur-se-les de carrer amb quatre moviments de pelvis. 'Pintarse la cara, color rojigualda', el 'hachazo' a la dreta, la gomina i la perfecta dicció de la 'S sonora P explosiva' (Ssssssssssssspaña!) per... per parlar de temes importants, cony!. Ho anunciava el president del PP a Mataró, Joan López (el TRIBUNA Maresme ho recollia el passat 31 de maig): "parlarem del que cal, com la tercera hora de castellà o les sancions als comerços de Mataró que no rotulen en català", ieeeeessssso! Si és que està clar... tenint temes VITALS com aquests (????! -més que res perquè quan surt algú dient que cal protegir el català aquests surten dient que la ciutadania vol pagar menys per un habitatge i li és igual el tema de l'idioma...-), qui vol sentir a parlar de propostes com fer un edifici de vidre a la plaça de Cuba que aculli el mercat (una idea que només pot sortir d'una habitació carregada de fum i amb música de Bob Marley de fons)?

Ai, el maquillatge... lo fomut és que se'l posen, se'l treuen i se'l canvien tal com els hi ve de gust sense que els hi importi si se'ls hi veu gaire o no el llautó o la influència -més o menys nociva- que puguin exercir els seus missatges en la ciutadania. Em peta que els temes aquests es toquin de manera tan frívola. Sens dubte que una persona té dret a pensar que el castellà ha de tenir més presència a Catalunya (com jo d'estar-hi radicalment en contra), el que no crec que estigui bé és que un partit faci bandera d'un tema tan sensible en funció dels seus resultats electorals, com si fos un simple 2x1 del Carrefour, o el jabón de Marsella de Omino Bianco. Da igual, qualsevol cosa mentre es pugui atreure votants. En fi.

12 Comments:

Blogger Dani R. said...

Jeje, ven trobat l'analisi. Si senyor. Veig que continues escribint ERC... no has vist que ra es diuen "Esquerra"... han canviat el logo i tot!

3:55 p. m.  
Blogger Unknown said...

Tota la raó del món. Mai hi penso i també és maquillatge del heavy (fins i tot entrant més en el terreny de la medicina estètica). Em costarà no dir ERC, més que res, perquè 'porqué llamarlo amor cuando quiere decir sexo?'

5:08 p. m.  
Blogger Ferran Porta said...

Has trigat a "postejar", però l'espera ha valgut la pena: excel·lent descripció de la jugada! Només un apunt: als del PP ni tan sols se'ls en van a la competència, perque C's ha fracassat estrepitosament: directament se'ls queden a casa igual com els ha passat a d'altres, de fet.

6:56 p. m.  
Blogger Otger Cataló said...

Jo no entenc pq ERC li dóna tanta importància a la primera inicial quan el realment important és la última consonant .... pacte nacional jaaaa !!!

8:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Menos mal, te hacía abstencionista por lo que has tardado en colocar un post sobre las elecciones. Me tenías preocupado...

10:03 p. m.  
Blogger Unknown said...

@ Ferran, cert, l'abstenció, i ells mateixos ho reconeixen, ha fet molt de mal. Però havent-hi tants poquets vots, els que se'n van encara fan més mal i costen regidors. A Mataró, per exemple, sense C's els pperos haurien obert unes quantes ampolles de... sidra.

@ Edu, el que comentàvem aquest matí. D'una banda és absurd remarcar Catalunya (CiU ja va intentar-ho -Pujol- i van ser justament criticats). De l'altra, per on volen avançar és per l'esquerra. Si aconsegueixen aglutinar cada cop més gent al voltant d'un projecte d'esquerres (fent-li mal de retruc al sector catalanista PSC i dels iniciats) que persegueix la independència... 'a bodes em convides'!. Ara, el que dèiem amb en Dani, pura medicina estètica.

@ Pepis, you know, siempre lento pero seguro... la tardanza ha sido por culpa de que "estic viu", jeje

9:57 a. m.  
Blogger Puji said...

Araaaaaaaa! Aquest és el Kanu que m'agrada! M'agraden els teus posts que escrius com si estiguéssis fent una tertúlia. Fantàstic! I un cop més estem d'acord. No faràs una lectura de l'abstenció?

2:46 p. m.  
Blogger Unknown said...

Eheeeeem... oído cocina!

5:09 p. m.  
Blogger Gerard Agudo said...

Tothom es mou segons li convé i més després d'una derrota. Sinó mira a la Mayol, trista pq han perdut però contenta pq la gent ha votat partits d'esquerra ja ja ja

8:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Kanu, espero tu análisis de la abstención como agua de mayo. Y juro, y perjuro, que mi propio análisis no llega pero no porque vaya a usar el tuyo como punto de ataque, sino porque, sinceramente, no tengo tiempo de hacerlo en condiciones, por el momento.

10:57 p. m.  
Blogger Huckleberry Finn said...

M'agrada això d'estar viu. Ho faré servir el pròxim cop que em preguntin per què no postejo

10:06 p. m.  
Blogger Gerard Quiñones i Macià said...

Kanu (i de+), et passo un link d'un acte que organitza Òmnium a Mataró:

http://www.omnium.cat/agendaViewPage.php?art_ID=2411

Una Catalunya postnacional o prenacional?Catalunya: l’emergència d’una nació impura?

(amb el politòleg Jordi Sánchez), per si t'interessa escoltar refelexions sobre Catalunya.

9:13 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home