18 de desembre 2006

M'he-m'he llegit Ketchup

En Puji m’ha fet fer aquest meme, el 123, i aquí estem. Val a dir que sóc un lector pèssim, d’aquells que rara vegada llegeix (ja sé que això és tirant a dolent) i que la seva cua de llibres per llegir té un temps d’espera que transformaria en òptim el de la seguretat social. En fi, pàgina 123 del llibre que tinc més a prop, cinquena frase. He escollit una novel•la que he acabat fa poc, Ketchup, d’un bon excompany de feina al Tribuna, en Xavier Gual.

Ketchup vol ser el retrat d’una fornada de xavalets de barriada que directament encabiríem sense problemes dins el mot ‘quillo’. Joves obsessionats pel consum i el materialisme que només tenen els ulls posats en l’ara, amb un cert pànic a la disciplina i que no se senten per res identificats amb l’estil de vida convencional del ‘ramat’. Un bon llibre que aconsegueix crear un clima versemblant, amb uns personatges força autèntics i una història que transcorre de pressa, permetent una lectura força àgil, malgrat que, com a contrapunt, hi ha alguns passatges que s’allarguen en excés.

Jo us transcric el que diu la cinquena línia de la pàgina en qüestió. No m’he guiat per frases, ja que aquest petit fragment ve precedit per un diàleg entre en Sapo i en Miqui (el Quixot i en Sancho Panza de la història) a la seu d’una productora de cine porno on s’han presentat per fer-hi un càsting:

"-Bé- el director-. M’han passat unes fotografies dels vostres penis i no estan gens malament. Feu les mides dels gots de tub, uns vint-i-cinc centímetres de llarg, més o menys, i un diàmetre força bo. Doncs au, nois, m’agradaria que el paper fos per a vosaltres, de veritat, em caieu bé."

Doncs això. Ah! Per seguir la cadena... li passo el meme a en Dani. Cuidarsu!

2 Comments:

Blogger Le_petit_anarchiste said...

Bones festes Kanuddaooooooooo!!!

3:57 p. m.  
Blogger Marta Teixidó said...

Kanaddao, admiro la teva vàlua en expressar que no llegeixes, PERÒ NO POT SER, QUE ETS HOME DE LLETRES!!!!. Au vinga, aprofita ara aquest temps que tens per "enllustar-te" com cal, i digues als reis, que encara hi ets a temps, que et portin per exemple el llibre "Jordi Arenas i la sublimació de l'art". Descobriràs un Mataró per a tu desconegut, per raons generacionals. Com que a mi em va la història i no la narrativa, estic llegint les memòries d'en Carles Sentis, i et puc dir que són una mica fluixes, falta més "chicha",però el personatge ha viscut molt i cal llegir entre línies.

Els classics de la literatura sempre són un bon recurs, però aquest cop vaig cap a la novel·la de lladres i serenos més clàssica "Les aventures de Sherlok Holmes". Un fascinant recorregut tan pel misteri com per l'època victoriana. I ja em sembla prou recomanació. PERO SIS PLAU, LLEGEIX!!!! L'aliment espiritual és tan vital com el teu plat preferit.

A ser bon noi i BONS REIS. PORTAT BÉEEEEEEEEE!!!!

2:38 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home