28 de novembre 2006

Videos de primera

Després del fètid vídeo amb el que CiU va començar a hipotecar-se el futur a la Generalitat i el putrefacte sobre la violència d'ETA durant el període de govern de Zapatero, fet i promogut per persones igual de putrefactes (així com mentideres) i en el que només els va faltar recórrer a imatges d'Akira per donar una sensació més caòtica, el PSOE n'ha fet un altre posant en evidència al PP. Tot i que haig de dir que la credibilitat d'aquests documents, per norma general, SEMPRE està en entredit per venir d'on vénen, en aquesta ocasió trobo molt idoni el que han tret els sociates.
I és que no fa tant, al '98, la negociació amb el 'Movimiento de Liberación Nacional' (definició d'ETA feta pel refatxa de l'Aznar que si algun... demòcrata gosés a utilitzar avui dia seria objecte dels més vils atacs per part d'aquesta colla de falsos miserables) sí estava de moda a la casa del carrer Génova. No hi havia lloc per a vencedors ni vençuts i el fet de cedir en determinats aspectes (acostament de presos, excarceracions...) en nom de la pau SÍ tenia raó de ser, malgrat que la kale-borroka no s'aturava així com tampoc els robatoris d'armament per part d'ETA.
Vamos, gairebé calcat al període que estem vivint ara. El govern espanyol d'aquella època treballava per una finalitat universalment bona: posar fi a la violència d'ETA. Ho feia per la via policial i la negociadora, els únics mitjans sense els quals no es podrà assolir mai aquest objectiu, i l'oposició desenvolupava el paper que calia en aquell context, és a dir, no merdejar amb la postura contrària amb finalitats electoralistes.
Així doncs, el vídeo del PSOE, agafat amb la prudència necessària, fa memòria, quelcom que trobo que és 'd'agrair', més que res perquè, segons el PP, ara resulta que no hi ha res més repugnant que intentar negociar amb terroristes.
D'altra banda, el moment de fer-lo públic, tot i ser polèmic, ja que surt l'endemà de la mani convocada per l'AVT, també el trobo encertat pel protagonisme que van assumir els mateixos que, uns anys enrera, van caure en la temptació d'entregar España a ETA (si aquesta expressió serveix ara com a acusació, no veig perquè no ha de servir per definir el que ells volien fer al 98...).
Senyors del PP: aquest vídeo no insulta ni pretèn ofendre a les persones que es manifestaven demanant l'aturada del procés negociador. El que sí que fa és posar-los a vostès al seu lloc, demostrant que són una caragirades i uns deslleials per als que val tot si serveix per augmentar el seu nombre de vots. Deixin de ser tan carronyaires i assumeixin amb responsabilitat el paper que el primer partit de l'oposició a Espanya ha de jugar en aquest tema. La disidència és completament lícita, i l'escepticisme és inevitable (perquè és completament cert que els terroristes, tal com estan demostrant, no són de fiar), però hi ha maneres i maneres d'expressar-la, més lleials, més discretes, més constructives, més responsables i també més útils que no pas posar a la meitat de l'Estat en contra del govern i utilitzar associacions de víctimes, algunes encapçalades per personatges amb més ganes de jugar un paper polític que no pas de defensar-les.

5 Comments:

Blogger Otger Cataló said...

Com pots tindre aquest doble "rasero" ambdos són asquerosos!! aquest video és igual de pestilant que el que fan els de la FAES, el que passa és que poder amb el color vermell te l'empasses millor, no?

8:52 p. m.  
Blogger Puji said...

Kanu, tens raó en tot, però a mi aquest vídeo no m'ha agradat. No és tan pestilent com diu l'Edu, però rebaixa els sociates al nivell barribaixer (toma neologisme) del PP.
Crec que, en general, els votants socialistes són més intel·ligents que els populars i no cal que els expliquin cuentus, ja els veuen ells solets, perquè qui no els veu és que no els vol veure o és que directament és gilipolles

9:33 p. m.  
Blogger Unknown said...

No utilitzo diferents mesures. 1 a 1 en videos, d'acord (empat a barribaixerisme -Puji, te'l prenc-). Ja dic que cal agafar-se'l amb prudència pq com que el fa un partit, objectiu objectiu no serà. Ara bé, uns porten el que portem de procés (legislatura, diria jo)insultant i renegant de la negociació. Els altres, davant els atacs, l'únic que han fet és recordar a la gent que aquests que van de robocops per acabar amb ETA, van intentar fer el mateix (i és per això que el trobo bé, fer memòria en aquests temes és necessari). I oju, que en el seu moment era el que s'havia de fer. Jo seré vermell, però no sociata, Edu.

10:48 p. m.  
Blogger Gerard Agudo said...

Després surt en Txema i demana que le deixin en Pau quins collons el tio que aprofita qualsevol entrevista amb un mitjà internacional per rajar d'espanya. És cert que feia falta un recordatori però estic d'acord que és possar-se al mateix nivell que ells.

10:31 a. m.  
Blogger Unknown said...

No és un blog que acostumi a tractar temes polítics, però en aquest post (http://sinonimus.blogspot.com/2006/11/cinismo.html) explica força millor que jo el que volia exposar en el meu escrit.

11:40 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home