01 de desembre 2006

La parida de la paritat

El President de la Generalilolailolà ha presentat ja quin serà el seu equip de govern i... casum l'olla! resulta que hi ha molts més homes que dones. Es tracta sens dubte d'un tema polèmic i que fereix sensibilitats, però que, segons la meva opinió, no té ni mitja hòstia si es tracta des del sentit comú. Vagi per endavant que a mi això de la paritat em sembla una pollez de magnituds considerables. Més que res perquè aquest terme, a palo seco, no garanteix res més que igualtat en nombre, sense tenir en compte ni capacitats ni aptituds ni res per l'estil.
El que se li ha d'exigir a un equip de govern és que cada persona que l'integra sigui prou capaç i prou apte per fer un bon treball (i, evidentment, que el faci). Ser d'un sexe determinat no et fa ni més bo, ni més capaç, ni més res, només et fa ser home o dona. És això el que s'ha de tenir en compte a l'hora de repartir carteres? M'és absolutament indiferent que les persones que dirigeixin el meu govern siguin tot dones, tot homes, barrejats o de color verd oliva, el que vull és que ho facin bé. Quina cabuda hi té la paritat (més enllà de la coincidència) en aquest desig?
Dit això, és cert que encara roman a la política i a molts àmbits (per no dir tots) de la vida la llarga ombra de l'execrable masclisme, però no creieu que pensar en clau home-dona i no en 'persona' contribueix a mantenir-lo viu (al masclisme)? No és millor que la persona amb la competència de decidir es decanti pel candidat/a que ell/a cregui més capaç (sense que això el faci susceptible de ser masclista, ni feminista) enlloc d'haver de pensar si ara toca home o dona o eünuc?
Doncs això, no sé com ho veureu vosaltres, però, tractant-se de persones, no crec que la discriminació positiva serveixi per posar fi a la discriminació que durant molts anys elles sens dubte han patit, i que per descomptat s'ha d'eliminar (i que no cal dir que és encara més idiota i improductiva que la paritat).

5 Comments:

Blogger Oriol said...

En el cas que em poses, de la política, la paritat trobo que només és una qüestio de imatge, i com a qüestió d'imatge que és, hauria de ser paril. Vaja, que si que haurien de ser igual homes que dones, però aquest raonament només és vàlid en el cas dels Consellers. Tan em fot que un inútil sigui tio o tia. Penso que els que realment governen les conselleries no són els Consellers, sinó la gent que hi ha per sota seu, i aquí si que hi ha d'haver la gent que millor qualificació tingui.
Ja ho diuen, quan un és incapaç pel càrrec executiu que té , fes-lo President Director General de l'Empresa.

12:12 p. m.  
Blogger Unknown said...

Per mi un conseller és el superjefe de la secció (i és aquest càrrec el que decidirà si delega més o menys funcions en els seus subordinats). Però en tot cas, haver de tenir en compte el sexe a l'hora de decantar-se per algú, tal com dic, em sembla una manera de perpetuar la discriminació cap a una banda o altra tenint en compte premises que no asseguren una bona gestió. És per això que dic que la paritat no em sembla un factor que garanteixi res, i que per tant, hauria de ser quelcom totalment prescindible.

12:21 p. m.  
Blogger Puji said...

La proporció homes/dones al govern, crec que és molt similar a la proporció homes/dones que es dediquen a la política. Si tens un 20 % de dones al partit, n'has de posar un 50 % al govern?
Però fins i tot això és absurd, conseller qui valgui, sigui tio, tia o travelo.

1:53 p. m.  
Blogger Huckleberry Finn said...

Aixi com aixi no tinc res a dir, nomes que Bar de Fumadors esta de puta mare!

9:27 a. m.  
Blogger Gerard Agudo said...

Totalment d'acord. La persona ha de valer i punt sigui home, dona, transexual, niño proveta... El problema que molt empresaris d'aquest país no pensen igual i seguiran al seu rotllo.

PD: Quina ràbia per cert una organització feminista demanant que es faci el femeni de certes professions amb nom unisex(però sempre busquen la traducció al femení), pel rotllo paritat. Aleshores que farem direm dentisto i dentista també.

3:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home