20 d’octubre 2006

Folla't la dreta?


Estava preparant un altre post quan m'he creuat amb aquesta supernotícia de la que es feia ressò la web PRNoticias. Resulta que la direcció de Joves d'Esquerra Verda volien regalar durant la seva campanya 'Cap a la Dreta No' preservatius amb el lema que titula aquest escrit (sense l'interrogant, és clar). Finalment, els petits iniciats, en un atac de vergonya, s'han autocensurat i han decidit retirar la gometa, i el lema que l'acompanyava, de la seva campanya. Els felicito des d'aquí per haver aconseguit que, com a mínim, una de les seves neurones no estigués fumada, perquè del contrari el nivell de simplicitat simiesca que hagués assolit aquesta gent m'espantaria bastant.
Nem a veure, em tinc per un tio d'esquerres perquè considero, així a grans trets, que l'Estat ha de seguir jugant un paper important dins el desenvolupament d'una societat, i que no s'ha de deixar tot (ni la majoria de coses) a la iniciativa privada. És una visió que es pot compartir o no, però un argument (senzillot, perquè ens entenguem així a lo ràpid) al cap i a la fi basat en una idea i un raonament previs. El maniqueisme, l'assenyalar la dreta simplement perquè és la dreta, a mi no em diu res. Què se suposa que m'ha de suggerir 'la Dreta'? Un tio de dretes ha de ser necessàriament un tio autoritari i fatxa sense cap tipus de sensibilitat cap a la diferència d'identitats i cultures que conviuen a l'estat i a Catalunya? Jo crec que no, tot i que n'hi ha molts d'aquests i ja n'hem parlat... però no crec que siguin suficients perquè Dreta hagi d'esdevenir un insult amb aquest significat. Dreta és una opció política, com l'esquerra, i si no s'hi està a favor d'aquesta opció, calen arguments. Que les joventuts d'ICV diguin 'Cap a la Dreta No' és evident, perquè si és CiU l'encarregat de formar govern, aquesta gent no es menjarà un 'colín'. Ara bé, folla't a la dreta no és un eslogan en la línia del que pregona papaSauron (pepe, te he tuneado el mote) de que 'hi ha una manera intel·ligent de ser d'esquerres', per molt jove, i per tant, arriscada i guay que vulguis fer una campanya.

4 Comments:

Blogger Oriol said...

Que buscava ICV amb aquesta campanya? Precisament crec que el votant d'Iniciativa és un votant amb títol universitari, almenys la gran majoria de gent que conec, no calia fer un eslogan tan "chabacanu". Per tant, és que està intentant captar el vot del socialistes? o dels nacionalistes verds d'ERC?. Certament han aconseguit atraure l'atenció durant aquests dies i això pel grup ja deu ser positiu.

2:29 p. m.  
Blogger Unknown said...

Ja, però cal un estil tant 'navajero'? No sé, és que a base d'anar simplificant missatges no hi haurà cap diferència entre una campanya electoral i una campanya publicitària dels chiquiprecios. Bé, potser el chiquiprecio líder semblarà un 'ens' infinitament més educat que el que demana el vot (lo dels missatges intel·lectualment elaborats ja ni m'ho plantejo!)

5:31 p. m.  
Blogger Puji said...

Per favor xiquiprecios no! Aquella veu em taladra els sentits!

Reitero: Jo vull follar-me la dreta!

9:45 a. m.  
Blogger Gerard Agudo said...

Han aconseguit el què volien que parlessin d'ells!!!

9:13 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home