29 de setembre 2006

Piqué

Any a any, declaració rera declaració i segueixo sense entendre el motiu pel qual un dels millors polítics catalans (en mesura, mà esquerra -jeje-, discurs...) accepta estar rodejat d'un exèrcit de fatxes mediocres que no paren de canejar-lo i vexar-lo davant l'opinió pública quan treu a passejar el sentit comú.

Em va produir una certa llàstima sentir-lo l'altre dia en una entrevista a La2, autoflagelant-se amb orgull de penitent amb la cantarella de què "el que jo digui no interessa en absolut als catalans, sinó que el que els interessa és el que vol fer el meu partit" després de l'enèssima andanada que li va llençar un dels periodistes allí presents (diria que el director del País a Catalunya, Vidal Folch), que li preguntava: com pot ser que accepti veure com la seva opinió la comparteixen molts catalans però que se l'ha d'empassar cada cop que la direcció del PP -ell els va definir com fantasmes del passat- obre la boca?

Que bé hagués anat un Piqué desinhibit i sense corretja treballant per l'Estatut, quins nous escenaris podrien obrir-se a la política catalana si pogués actuar segons els seus criteris... quin fàstig veure'l abraçat ahir a en 'dos línias de investigación' al Masnou (segur que el molt porc l'anava pessigant cada cop més fort mentre li xiuxiuejava: nada de comentar lo de la oposición constructiva y olvidar el 11-M, eh?! Chusep) mentres el desgraciat assegurava que "Piqué és el único líder de los políticos catalanes que no ha puesto Zapatero". I tot per a què? El PP sembla que no pensa deixar de pitjar l'accelerador cap a l'extrema... soledat, i aquí les seves previsions no són gaire bones (avui he llegit que fins i tot hi ha sondejos que no asseguren que es pogués formar, ja per aritmètica, una coalició CiU+PP). Com ho poden ser, presentant-se a unes eleccions d'on ha de sortir el govern que apliqui el nou Estatut amb un recurs al Constitucional calentet sota el braç contra aquesta mateixa norma? Com ho poden ser, si un votant moderat que algun cop hagi alternat CiU amb PP no sap si vota l'ideari Piqué o l'ideari Zaplana&Acebes (amb el PSC passa algo semblant, però sens dubte no és el mateix)?

Si el PP s'estampa l'1 de novembre (tant de bo), tornarà a aixecar-se l'ala vidalquadrista i potser aquest cop triomfa el seu ranci radicalisme i envien al nostre Vader (abans Anakin)... ves a saber, a Europa? Quina pena que s'hagi deixat perdre, ell solet, un polític que realment ocupava el centre de l'espai polític català, un moderat sense complexos ideal per a la situació actual a Catalunya. Ni que fos per donar més joc sense provocar arcades.

Vostè sabrà el perquè, senyor Piqué.

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

No ho havia pensat mai, però és exactament així, Piqué igual a Anakin. Creus que al final es redimirà? Ara no sé si a Esquerra som l'aliança Rebel o els ewoks, però els hi anem fent mal jejeje.

Molts records, t'agrego i ens anirem llegint!

Jordi Eduard Perales

11:15 a. m.  
Blogger David said...

Com és que últimament tots els blogs acabem parlant de la dreta extrema i rància...?

11:47 a. m.  
Blogger Puji said...

A veure amic Kanu, la resposta a totes les teves preguntes és l'ànsia de poder. Piqué va començar a Bandera Roja, un partit trotskista, però va veure que aquells tenien poc futur, així que es va passar al PSUC, que llavors remenava les cireres en política catalana. En arribar la democràcia i quan Pujol va guanyar les eleccions, es va passar a CiU, on va ser fins que el PP va guanyar les eleccions a Espanya, i se n'hi va anar per ser ministre. Ara s'ha abaixat els pantalons múltiples vegades per seguir al capdavant del PP català. El món dóna moltes voltes, i si, posem pel cas, Iniciativa governés a Catalunya, Piqué seria ecosocialista de tota la vida

1:10 p. m.  
Blogger Unknown said...

@ Jordi Eduard,

no crec que s'acabi redimint... però fins llavors, que algí li digui a aquell tito que em deu un 'mote' mediàtic, jeje. Jo també em quedo amb el teu link. Ens veiem per la xarxa!

@David,

sempre acabem allà mateix perquè sempre t'acabes enrecordant d'aquell puto gra al cul que sempre molesta, és o no?

@ Puji,

Cert. De fet l'Edu l'altre dia m'explicava que el nostre Vader era un delfins d'en Pujolet, abans que el gran pope es decidís per l'Arturí-turí. De totes maneres, quan un veu que s'acosta pluja... hauria de començar a pensar en un paraigües, no? és extrany que segueixi deixant-se embrutar el nom.

3:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A mi Piqué m'agrada, sempre ho he dit i sempre ho diré.

Però crec que ara ha arribat a un carreró sense sortida. Ha aguantat massa vexacions del seu partit i ara ja no hi ha volta enrera.

Suposo que el seu futur serà a Europa o a l'empresa privada, on té una molt bona reputació després del seu pas pel Ministerio de Industria.

1:46 p. m.  
Blogger Otger Cataló said...

ui ui ui !!! nanos que esteu jugant amb el lado oscuro jejeje !! de totes formes, no entenc com podeu admirar a algú que "teòricament" s'hagut de menjar tota la merda que li llencen, de totes formes, no s'ha d'oblidar que aquest senyor es barrufet de dalt a baix, el seu pare va ser alcalde franquista a Vilanova (l'últim crec!), mira ... inici de batalla, demà penjo post responen a aquesta estranya admiració que de cop tots sentiu.

2:50 p. m.  
Blogger Modgi said...

El Piqué sempre diu que 'a mesura que anava aprenent d'economia m'anava fent més de dretes'. Però el que mai no entendré és que li va fer pensar que fer-se del PP li sortiria més rentable. Econòmicament parlant.

6:41 p. m.  
Anonymous Anònim said...

I que torni l'ala Vidalquadrista, a veure si d'una vegada aquest partit es defineix com cal. NO ÉS PECAT SER DE DRETES. I SER DE DRETES NO VOL DIR "FATXA". A veure, la paraula faxisme vé del "fascios" que era el simbol que identificava als lictors, els ajudants dels magistrats en l'imperi romà. Mussolini va agafar aquest simbol de les fletxes, etc, per identificar-se amb l'imperi romà. PER TANT, EL FASCISME ÉS ITALIÀ, no tenim res a veure. UNA MICA D'HISTÒRIA I DE CONEIXEMENTS!!!.

Per tant, ja és hora de fer una crítica a la política del PP, si és així, i no posar-li una simbologia rància. O és que els que sou d'esquerres (existiu de veritat o en realitat sou progres de caviar)si us diem stalinistes us encanta???.

Cal buscar arguments nous que de corruptes ni ha a tot arreu, al igual que d'inutils, incompetents, etc. etc.

7:22 p. m.  
Blogger Unknown said...

@ Minerva,

tant de bo el problema fos simplement que el PP és un partit de dretes! No hi ha cap problema amb això. La política de dretes, normalment associada a l'economia liberal i en afavorir la iniciativa privada per sobre de l'estatal, és fantàstica per tenir-la com a alternativa. Fins i tot ha influit en els pensadors d'esquerra (Giddens, el favorit de Blair) per tal de fer sostenible, eficient i de qualitat les decisions que decideix aplicar l'Aparell estatal.
És precísament això el que se li reclama al PP i sembla que només ho hagin entès en Piqué, en Gallardón i algun més que correrà pel món. Fora d'això, el PP actualment és un partit que només parla de fractura d'Espanya, d'atacs a l'Estatut (incomprensibles, perquè l'Estatut Valencià -clàusula Camps- o el Balear també tenen mandanga i aquí ningú diu res), de què a Catalunya es persegueix els castellanoparlants (això és de psicotròpics), de dobles línias de investigación, de no en mi nombre i de tot allò que pugui desprestigiar el govern espanyol amb un discurs populista i demagog. I és aquí, en una piscina política que bessa porqueria ideològica, on em sorprèn que estigui un polític de dretes com en Piqué.

10:02 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home