23 de setembre 2006

L'ANUNCI


Començo amb un tema que, penso, no té ni mitja òstia, més que res per la contundència dels fets. M'explico: Sembla ser que les tempestes, raigs i trons d'aquests dies no són deguts ni a l'huracà Gordon ni a temes de bosses d'aire fred i aire calent... que va! l'anunci de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes entre Catalunya-Euskadi (bon matx) del 8 d'octubre ha provocat múltiples cabrejos i algun rebombori estomacal que ha acabat en petarrons d'allò més pestil·lents. No sé si ja l'heu vist (el van passar al TNMigdia, diria que el dijous), però si no ho heu fet és possible que no l'arribeu a veure mai (la campanya comença dilluns, 24 de setembre) perquè resulta que no el volen deixar emetre.
El descric rapidet: uns nens estan jugant a futbol i s'hi vol afegir un altre vestit amb la samarreta de la Nostra. Al pas li surt un marrec vestit amb la roja que no el deixa, assenyalant-li la zamarra (rollo segurata que no et deixa entrar a la disco pq vas en vambes). Per poder jugar, el nano se la treu (moment en què al tors apareix el missatge Una Nació al que li segueix l'altre, Una Selecció), i se solidaritzen un grupet més de nanos. L'anunci acaba amb un "Junts l'acabarem portant".
"Repugnant, indigne, xenòfob" són 'las lindezas' que els amics populars li han dedicat... sí, també estan molt indignats els Boadella's Boys. De fet el presi del Consell de l'Audiovisual tampoc el veu clar perquè "la normativa vigent prohibeix la publicitat amb contingut essencialment polític". Pos fale. Aaaaa jugaaaaar (juro que intentaré ser breu... tot i que no veig clar que me n'ensurti) :

1. L'Estatut, ja vigent, no diu que som una nació? ja, no exactament, però és una síntesi que he sentit en molts polítics tant per enorgullir-se'n com per anunciar la fractura de España ('S' sonora, 'p' explosiva!). Dir-ho a la tele, doncs, és llençar un missatge polític? que no ho som, ja legalment? Llavors també ho serà dir que Espanya és un país (una altra realitat com un temple). El binomi Nació-Selecció, és política, o bé és l'objectiu d'una organització que s'empara en el desig de molts catalans (sííí, no m'ho invento, hi ha hagut moltes manifestacions en aquest sentit, i Iniciatives Legislatives Populars que no han arribat al Parlament...) i s'emmarca en l'àmbit de les competicions esportives? Vaja, la Plataforma no demana la independència de Catalunya, simplement diu que, sent una nació, i a l'estil del que poden fer d'altres, s'hauria de tenir també uns equips que la representin a nivell internacional.

2. Una de les coses (comprensible) que segurament més ha molestat a Las Huestes Rojigualdas, és que el borde de la pel·li sigui el nano de la Roja. Tio, se siente! Aquí sí que no hi ha invencions de cap tipus. Quan ens vam estar a punt de colar a la Federació Internacional d'Hoquei qui va ser el que va intercedir xavacanament per tancar-nos la porta als morros? (i em quedo aquí, no seguiré posant exemples) Allò va ser per esport, o per política? Què passa, ens ho hem de callar? Però no crec que el missatge de l'anunci sigui 'putos españolitos menosmola que no ens deixen jugar representant Catalunya'... bàsicament perquè no porta enlloc
Penso que el missatge, que és força constructiu i engrescador, és 'Titos, ara hem de fer el préssec en partits amistosos però hem d'insistir, que ho acabarem aconseguint'. És fer política, això?

3. És política sortir al mig d'un camp de futbol, crec que del València, amb una pancarta de 'agua para todos' recolzant el PHN ppero (merci Geranio per recordar-m'ho)? No deu ser-ho, perquè va ser mostrat a totes les teles i ningú s'ho va plantejar... YO ESTAL CONFUNSO

En fi, que si el volen prohibir serà perquè els dóna la gana i estem com sempre. Si jo haig d'acceptar dutxes d'espanyolitat en cada esdeveniment esportiu internacional (ai, ai, ai que em poso a parlar dels catalans de la selecció de bàsquet i, com no, de l'a por ellos) perquè Espanya és un país i és normal (i legítim) perquè no puc sortir dient 'gent, que no em deixen competir com a català però ho seguiré intentant perquè sóc d'una nació'. Perquè és fer política...?

7 Comments:

Blogger Dani R. said...

No crec que sigui políca que una entitat privada* faci un anunci sobre com una altra organització privada** la discrimina a l'hora de participar en les competicions que organitza una tercera orgaització privada***.

* FCF
** RFEF
*** FIFA

4:48 p. m.  
Blogger Unknown said...

Exacte. És més, les reaccions que hi ha hagut fins ara sí que han estat manifestacions polítiques. Bueno, i els del CAC doncs a ser més papistes que el papa, per variar.

6:33 p. m.  
Blogger Huckleberry Finn said...

Aqui molts esports, inclos el futbol, tenen diferents seleccions (Anglaterra, Escocia, Gal.les i N.Ireland) des de tota la vida i no s'ha mort ningu.

Benvingut a la Blogosfera!

6:50 p. m.  
Blogger Gerard Agudo said...

Vinga per qui no l'hagi vist:

http://www.youtube.com/watch?v=WbBaBH-5oLQ

Com sempre ja sabeu el què dic el pont aèria només actúa en una direcció.
- Els jugadors del Murcia mostren una samarreta el dia que juga el Saragossa contra ells de agua para todos. Això no és política. Catalunya is not spain si.
- Una estelada als camps catalans és política. Una rojigualda amb el pollo no.
- Salva del Màlaga parla de com actuaria ell davant dels terroristes (tanques i a por todas)no és política. Oleguer no respon a la pregunta de si aniria a la selecció nacional si és política.
-

10:19 a. m.  
Blogger Puji said...

Jo crec que les sel·leccions nacionals s'haurien d'abolir, i que totes les competicions, fins i tot el mundial, fóssin de clubs.

Dit això, les sel·leccions esportives són una més de les seves demostracions diàries de que ens tenen el peu al coll.

10:24 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Al meu poble, l'equip de govern (CiU i uns inDependents), no ha autoritzat un acte proposat per ERC-MXV, a realitzar durant la festa major, i que només pretenia promocionar el partir Catalunya-Euskadi. El motiu adduit es que un acte polític no pot formar part de la festa major (sic). L'acte en qüestió consistia en un joc (marcar un gol a una porteria de futbol posant-hi certes dificultats), regalant entrades pel partit a qui ho aconseguis. Com podeu comprovar, una acte POLITIQUISSIM. Vergonya els hi hauria de fer als qui manen CiU al vallés oriental. (Per cert, les entrades les proporcionaca ERC, a l'ajuntament no li costaven ni un duro)

8:42 p. m.  
Blogger Unknown said...

Hey Paf, sí que és heavy, sí. I no ho acabo d'entendre del tot perquè CiU mai s'ha mostrat per res en contra de les Seleccions... A veure si us han suplantat l'equip de govern!

11:02 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home